Σαλάτα με φασόλια και τόνο
250 γρ. μέτρια λευκά φασόλια
2 κονσέρβες φιλέτο τόνου, ελαφρά στραγγισμένες
Αλάτι
Μουλιάζουμε
για τουλάχιστον τέσσερις ώρες τα φασόλια και εν συνεχεία τα βράζουμε μέχρι να
μαλακώσουν για 1 περίπου ώρα. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια μεγάλη
σαλατιέρα.
Από πάνω
τους βάζουμε τον τόνο, αφού τον "σπάσουμε" με μια ξύλινη κουτάλα.
Σκορπάμε από πάνω τις ροδέλες του κρεμμυδιού, αλατίζουμε, σπάμε φρέσκο μαύρο πιπέρι, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε μια απίθανη σαλάτα-ορεκτικό.
Σκορπάμε από πάνω τις ροδέλες του κρεμμυδιού, αλατίζουμε, σπάμε φρέσκο μαύρο πιπέρι, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε μια απίθανη σαλάτα-ορεκτικό.
Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα
2 φλιτζάνια μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα και
στραγγισμένα
¼ φλιτζάνι ξίδι
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
φύλλα μαρουλιού για διακόσμηση
Αναμιγνύουμε
τα πρώτα 8 υλικά σ’ ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε.
Τα βάζουμε
στο ψυγείο σκεπασμένα για 4 ώρες. Σερβίρουμε πάνω σε ολόκληρα φύλλα μαρουλιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου