Δευτέρα 20 Μαΐου 2013





Σαλάτα με φασόλια και τόνο

250 γρ. μέτρια λευκά φασόλια
2 κονσέρβες φιλέτο τόνου, ελαφρά στραγγισμένες
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Μουλιάζουμε για τουλάχιστον τέσσερις ώρες τα φασόλια και εν συνεχεία τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για 1 περίπου ώρα. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Από πάνω τους βάζουμε τον τόνο, αφού τον "σπάσουμε" με μια ξύλινη κουτάλα.
Σκορπάμε από πάνω τις ροδέλες του κρεμμυδιού, αλατίζουμε, σπάμε φρέσκο μαύρο
πιπέρι, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε μια απίθανη σαλάτα-ορεκτικό.


Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα
2 φλιτζάνια μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι ξίδι
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
φύλλα μαρουλιού για διακόσμηση
Αναμιγνύουμε τα πρώτα 8 υλικά σ’ ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε.
Τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα για 4 ώρες. Σερβίρουμε πάνω σε ολόκληρα φύλλα μαρουλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου