Ενα ταξίδι γεύσεων, από τη Φλώρινα & τον Εβρο, μέχρι την Κρήτη & τη Ρόδο, και από τη Λέσβο και τη Χίο μέχρι την Κέρκυρα και τη Λευκάδα. Συνταγές από ταξίδια και από έρευνα στη Λαογραφία, στα ήθη και έθιμα των Έλληνων.
Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑΚΙΑ
Παραδοσιακά κρεμμυδοπιτάκια
Ν. Αρτάκης Ευβοίας
Υλικά:
• κρεμμύδια ξηρά
• πιπέρι
• δυόσμο
• φύλλο
• ελαιόλαδο
Παρασκευή:
Κόβετε το κρεμμύδι σε μακρόστενες λωρίδες λεπτές, το καβουρδίζετε σε τηγάνι με πολύ λάδι (να βράσουν) και ρίχνετε μέσα το δυόσμο ψιλοκομμένο και το πιπέρι. Παίρνετε φύλλο και βάζετε τη γέμιση (αν θέλετε προσθέτετε και τυρί), τους δίνετε σχήμα τετράγωνο και τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Σερβίρονται ζεστά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου