Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

συνταγές από το Μεσολλόγι


Γιούλμπασι

Υλικά
1½ κιλό αρνί ή κατσίκι ή
μοσχάρι ή χοιρινό,
½ κιλό τυρί κεφαλοτύρι,
πιπέρι, αλάτι,
2 πιπεριές κομμένες στα 4
κομμάτια.
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το τοποθετούμε σε λαδόκολλα αφού το αλατοπιπερώσουμε καιπροσθέτουμε τις πιπεριές και το τυρί κομμένο κομμάτια. Δένουμε τη λαδόκολλα γιανα μη σκορπίσει το κρέας και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 2 ώρες τουλάχιστον.Στο μισό χρόνο του ψησίματος τρυπάμε την λαδόκολλα για να φύγουν οι ατμοί.Εάν θέλουμε, βάζουμε μέσα και πατάτες οι οποίες συνοδεύουν το ψητό.

Τράγος κοκκινιστός με μακαρόνια

Υλικά
2 κιλά κρέας τράγου με το
κόκαλο,
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο,
3 φρέσκιες τομάτες τριμμένες
στον τρίφτη,
1 πακέτο μακαρόνια Νο 3,
1 μεγάλο κρεμμύδι,
αλάτι ,πιπέρι,
κανέλλα ξύλο, μπαχάρι,
τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι).

Εκτέλεση
Πλένουμε και τεμαχίζουμε το κρέας σε μερίδες. Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το ζεματάμε στο νερό για 5΄ και το χύνουμε. Τρίβουμε το κρεμμύδι και μαζί με το λάδι βάζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε (σοτάρουμε) για 5΄. Το σκεπάζουμε με νερό και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και την τομάτα.
Το βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και το βγάζουμε από το ζουμί του. Ρίχνουμε μέσα στο ζουμί τα μακαρόνια και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσουν. Σερβίρεται με τυρί κεφαλίσιο τριμμένο.

Χέλια ψητά
Υλικά
* Χέλια
* Αλάτι
* Πιπέρι
* Λίγο ελαιόλαδο
* Λεμόνι.
εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα χέλια, τρίβοντάς τα με αλάτι χονδρό ή με πίτουρα για να καθαριστεί η επιδερμίδα τους. Στη συνέχεια ανοίγουμε την κοιλιά και αφαιρούμε τα εντόσθια και πλένουμε με άφθονο νερό. Αλατίζουμε τα χέλια και τα τοποθετούμε είτε πάνω σε σχάρα ή τα περνάμε σε μικρές σούβλες καρφώνοντας το κάθε χέλι σε δύο ή τρία σημεία, ανάλογα με το μήκος του. Στη συνέχεια αλείφουμε τα χέλια με λίγο λάδι ή με λάδι και λεμόνι.
Ψήνουμε στα κάρβουνα για περίπου 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου