Παρασκευή 19 Απριλίου 2013




Χταπόδι ξυδάτο σαλάτα 
Υλικά
ένα μέτριο χταπόδι 1-1½ κ.
2 φύλλα δάφνης
1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλ. τσαγιού ξύδι
ρίγανη
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτι από το χταπόδι, το κρασί, τα φύλλα δάφνης και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο ανακατεύοντας. Στη συνέχεια το σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει.   Ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρεται κρύο σαν μεζές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου