Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014


KΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΤΑ
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
3 κουτ.  λάδι
1 κουτ. Ζάχαρη
1 κ. γλ. αλάτι
Λίγο ζεστό νερό

Για τη γέμιση
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα φέτες
1 σκελ. Σκόρδο
1 κουτ. Κάπαρη
2 κουτ. Λιαστή ντομάτα
½ φλυτζ. Ελιές ψιλοκομμένες
1 κουτ. Ζάχαρη
Λίγο αλάτι, ρίγανη και δεντρολίβανο
Ελαιόλαδο

       Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε μια λακουβίτσα στη μέση, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και τη μαγιά να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μια μαλακιά ζύμη. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί σκεπάζοντας την με μια νωπή πετσέτα.
      Τώρα μπορούμε να κάνουμε τη γέμιση. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Όταν ροδίσουν ρίχνουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσουν ανακατεύοντάς τα. Προσθέτουμε την κάπαρη και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε δέκα λεπτά να βράσουν.
      Σε ταψί για πίτες βάζουμε το ζυμάρι και το ανοίγουμε. Προσθέτουμε τη γέμιση και ψήνουμε στους 180 C για 40΄ περίπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου