Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014




Kόκορας γεμιστός της Ειρήνης

Υλικά
1 κόκορας ελευθέρας βοσκής (1 ½ κιλό περίπου)
1 κούπα μανιτάρια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα
1 κούπα ρύζι κίτρινο
1 κρεμμύδι  μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο τριμμένο
½ κούπα μαϊντανό
3 πατάτες κομμένες καρέ
½ ποτυράκι κρασί
Λίγο δεντρολίβανο φρέσκο, θυμάρι αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές μέλι
2 πορτοκάλια το χυμό τους

Πλένουμε και καθαρίζουμε τον κόκορα. Τον βάζουμε σε λεκάνη και τον μαρινάρουμε με τα μυρωδικά,  το χυμό από τα πορτοκάλια και το μέλι. Το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο  και τα μανιτἀρια μέχρι να μαραθούν. Σβἠνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το ρύζι, το μαϊντανό, το δεντρολίβανο αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό για να πάρει μια βράση. Γεμίζουμε τον κόκορα με την γέμιση  και τον ράβουμε με κλωστή. Τον βάζουμε σε γάστρα, ρίχνουμε και τις πατάτες κομμένες και την μαρινάδα, το σκεπάζουμε και τον ψήνουμε για δύο ώρες περίπου στους 200’. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου