ΚΡΕΑΤΙΚΑ


Κισκέκ
Υλικά
2 κ. κρέας πρόβειο
1 κ. κρέας μοσχαρίσιο
1 κ. αποφλοιωμένο σιτάρι
4 κρεμμύδια
Κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το κρέας και το αφήνουμε να βράσει για πολλές ώρες, ώσπου να λειώσει. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το σιτάρι με τα κρεμμύδια, βάζοντας στον πάτο της κατσαρόλας τα κρεμμύδια, από πάνω το σιτάρι και τα καλύπτουμε με νερό. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι. Πριν πιει όλο το νερό, παίρνουμε ζωμό από το κρέας που βράζει και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιτάρι. Αυτό συνεχίζεται μέχρι που να βράσουν καλά τόσο το κρέας όσο και το σιτάρι. Το σιτάρι πρέπει να βράσει κι αυτό πολύ καλά και να έχει ανοίξει. Ξεκοκαλίζουμε το βρασμένο κρέας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το λιωμένο  σιτάρι. Χτυπάμε επίμονα με τον κόπανο ώσπου το μίγμα να γίνει ένας πολτός. Το κρέας δηλαδή να έχει γίνει ίνες και το σιτάρι να μην φαίνεται ολόκληρο.  Τρώγεται ζεστό.












Αρνάκι Αντζέμ πιλάφι

Υλικά
· 1 κιλό αρνί
· 1 κούπα  ρύζι

· 2 1/2 κούπες νερό

· 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

· 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

· 3 ντομάτες τριμμένες

· αλάτι, πιπέρι


Κόβουμε το κρέας μας σε μικρά κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το βούτυρο να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν.

Προσθέτουμε το κρέας μας και ανακατεύοντας συνεχώς το τσιγαρίζουμε

Προσθέτουμε τις ντομάτες μας

Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσουμε  το κρέας , χαμηλώνουμε τη φωτιά και το  αφήνουμε να βράσει

Όταν είναι έτοιμο  σάλτσα του έχει δέσει προσθέτουμε το ρύζι και τις 2 1/2 κούπες νερό

Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι το ρύζι μας να είναι έτοιμο



Αρνί καπαμά

Υλικά

· 1 κιλό αρνί κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

· 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

· 1/2 κούπες κρασί λευκό

· 2 κουταλιές του γλυκού τοματοπελτέ

· 2 φρέσκιες ντομάτες

· 1 κομμάτι κανέλλα

· 2 γαρύφαλλα

· Μπαχαρικά

· αλάτι και πιπέρι

· λίγο αλεύρι


Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το κρέας , λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια μέχρι να ροδίσουν

Βάζουμε το κρέας στη κατσαρόλα και αφήνουμε το βούτυρο στο τηγάνι

Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί, την ντομάτα και τον πελτέ, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει

Βάζουμε την σάλτσα που φτιάξαμε στην κατσαρόλα με το κρέας

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά  μας

Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας  ένα φλιτζάνι ζεστό νερό

Μαγειρεύουμε  μέχρι να κάνει μία όμορφη σάλτσα



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου