Ενα ταξίδι γεύσεων, από τη Φλώρινα & τον Εβρο, μέχρι την Κρήτη & τη Ρόδο, και από τη Λέσβο και τη Χίο μέχρι την Κέρκυρα και τη Λευκάδα. Συνταγές από ταξίδια και από έρευνα στη Λαογραφία, στα ήθη και έθιμα των Έλληνων.
Τρίτη 29 Μαρτίου 2011
συνταγές από τη Μυτιλήνη
Κρεμμυδοντολμάδες ή σουγάνια
Υλικά για
1 κ. κιμά από αρνίσιο κρέας με λίγο πάχος
2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
2 μεγάλα κρεμμύδια
άνηθο
αλάτι, πιπέρι
1 φλ. ελαιόλαδο
ζεστό νερό
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα για να βράσουν λίγο χωρίς να διαλυθούν και τα σουρώνουμε. Ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά, ανοίγουμε τα φύλλα ένα-ένα, τα γεμίζουμε με τη γέμιση και τα τυλίγουμε. Τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο και όσο ζεστό νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν. Τέλος, τοποθετούμε από πάνω ένα πιάτο ανάποδα ώστε να μην ανοίξουν και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι που να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου