ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ


Ντολμαδάκια Γιαλαντζί


Υλικά για 6 – 7 μερίδες



2 ποτήρια ρύζι
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμυδάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
άνηθο
δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
αμπελόφυλλα



Προετοιμασία

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν στην άκρη.

Ζεματάμε τα φύλλα σε βραστό νερό μέχρι να γίνουν μαλακά.

Γεμίζουμε το κάθε φύλλο  με λίγο από το μείγμα μας .

Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια  στον πάτο μιας κατσαρόλας και τα σκεπάζουμε με νερό .

Από πάνω βάλτε ένα πιάτο για να μην ανοίξουν.

Βράστε όσο χρειάζεται για  να είναι έτοιμο το ρύζι.

Τα σερβίρετε αν θέλετε με
αυγολέμονο.




 Μπιφτέκια νηστίσιμα

Υλικά
·        1 σουπιά μεγάλη
·        ½ κιλό καλαμάρια
·        1 μέτριο χταπόδι
·        Ψωμί ψίχα μουσκεμένο
·        1 μεγάλο κρεμμύδι
·        Λίγο ξύδι
·        ½ ποτηράκι κρασί
·        ½ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
·        Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
·        ½ κούπας λάδι
·        4 μεγάλες πατάτες

Αλέθουμε στο μπλέντερ τα θαλασσινά, προσθέτουμε την ψίχα ψωμιού να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ταψί με τις πατάτες κομμένες. Ψήνουμε σε μέτριο  φούρνο  για μια ώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου