Ενα ταξίδι γεύσεων, από τη Φλώρινα & τον Εβρο, μέχρι την Κρήτη & τη Ρόδο, και από τη Λέσβο και τη Χίο μέχρι την Κέρκυρα και τη Λευκάδα. Συνταγές από ταξίδια και από έρευνα στη Λαογραφία, στα ήθη και έθιμα των Έλληνων.
Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011
ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΟ ΚΥΜΗΣ
Τηγανόψωμο
Υλικά
• 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
• 1 φακελάκι μαγιά
• Λίγο λάδι και λίγο χλιαρό νερό
• ½ κιλό φέτα θριμματισμένη ή άλλο χωριάτικο τυρί
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τη ζύμη, ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο, το κόβουμε με ένα πιάτο στρογγυλή πίτα και βάζουμε το τυρί, διπλώνουμε το φύλλο και το πιέζουμε να κολλήσει. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλα τα τηγανόψωμα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου