Κυριακή 17 Μαρτίου 2013





Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι (Γέρα)
Υλικά
·        1 κιλό καλαμάρια θράψαλα
·        1 ½ κούπας ρύζι καρολίνα
·        2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
·        1 κουταλιά πελτές ντομάτας
·        2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
·        2 σκελίδες σκόρδο
·        ½ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
·        2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
·        1 κούπα ελαιόλαδο
·        Αλάτι, πιπέρι


Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα πλοκάμια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να μαραθούν μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού βγάλουν τα υγρά τους, ρίχνουμε και τις ντομάτες, το μισό  ελαιόλαδο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το δυόσμο, το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση και τα βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα για να βράσουν. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τον πελτέ και ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα σε χαμηλή φωτιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου