Κυριακή 17 Μαρτίου 2013





Χταποδοκεφτέδες (Μάρμαρο Γέρας)

Υλικά


· 1 κιλό χταπόδι
· 1 πράσο ψιλοκομμένο
· 1 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
· 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
· 2 κρεμμύδια τριμμένα
· 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
· 3 αυγά
· αλάτι, πιπέρι
· λάδι για τηγάνισμα
· 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
· 1 σκόρδο
Προετοιμασία

Πλένουμε το χταπόδι και το περνάμε από την μηχανή του κιμά

Βάζουμε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά μας ρίχνουμε άλατι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά

Πλάθουμε το μείγμα μας σε κεφτέδακια

Σε ένα πιάτο βάζουμε  αλέυρι και σε ένα τηγάνι το λάδι μας να κάψει

Αλευρώνουμε τους κεφτέδες μας  Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου