Κυριακή 8 Ιουλίου 2012


Γιούλμπασι

 Περιοχή: Αιτωλοακαρνανία.
Υλικά
1½ κιλό αρνί ή κατσίκι ή
μοσχάρι ή χοιρινό,
½ κιλό τυρί κεφαλοτύρι,
πιπέρι, αλάτι,
2 πιπεριές κομμένες στα 4
κομμάτια.
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το τοποθετούμε σε λαδόκολλα αφού το αλατοπιπερώσουμε καιπροσθέτουμε τις πιπεριές και το τυρί κομμένο κομμάτια. Δένουμε τη λαδόκολλα γιανα μη σκορπίσει το κρέας και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 2 ώρες τουλάχιστον.Στο μισό χρόνο του ψησίματος τρυπάμε την λαδόκολλα για να φύγουν οι ατμοί.Εάν θέλουμε, βάζουμε μέσα και πατάτες οι οποίες συνοδεύουν το ψητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου