Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013


Σελινάτο



Υλικά
1½ κ. χοιρινό κρέας
1½ κ. σέλινο 
 καρότα (προαιρετικά)
1 μεγάλο κρεμμύδι
βούτυρο αγνό (1 κουτ. σούπας)
2 αυγά
1½ - 2 λεμόνια
ελαιόλαδο (1 φλ. του καφέ)
αλάτι

Καθαρίζουμε τα σέλινα, τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 περίπου λεπτά. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, το πλένουμε, το  αφήνουμε να αχνιστεί σε μια κατσαρόλα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ασπρίσει το κρέας και προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο. Αφού τσιγαριστούν ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Αφήνουμε να βράσει 1½ ώρα σε μεσαία θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνουμε τα σέλινα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με αλάτι και τα κομμένα καρότα. Bράζουμε άλλη μια ώρα και μετά το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε το αυγολέμονο προσθέτοντας ζωμό από το φαγητό. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε,  ανακινούμε καλά μέχρι να πήξει το αυγολέμονο και τότε το κατεβάζουμε από τη φωτιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου