Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Σαρδέλες πικάντικες


Σαρδέλες πικάντικες
Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουταλιά άνηθο
2 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές λευκό κρασί
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις σαρδέλες. Κόβουμε τα κεφάλια και χαράζουμε την κοιλιά έτσι ώστε να φανεί το κόκκαλο και να μπορέσουμε να τους το αφαιρέσουμε χωρίς να κοπούν στα δύο. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξουν.
 Ανακατεύουμε το αλεύρι με τον μαϊντανό, τον άνηθο, το σκόρδο, το αλάτι, το κύμινο και το πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά καλά. Βουτάμε τις σαρδέλες στο αυγό, αμέσως μετά στο αρωματισμένο αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
Τις σερβίρουμε αμέσως ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου