Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Γλυκά από το Μόλυβο

Μπισκότα αμυγδάλου (Μήθυμνα)

Υλικά
650 γρ. αμύγδαλο ασπρισμένο και αλεσμένο πολύ ψιλό
250 γρ. ψιλή ζάχαρη
4 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα
2 κ. σούπας χυμό λεμονιού
5 κ. σούπας ανθόνερο
5-6 σκελίδες πικραμύγδαλα αλεσμένα πολύ καλά
πικραμύγδαλο ή 5 σταγόνες εσάνς
1 κουταλάκι μπέικιν
Αναμιγνύουμε καλά σε μια κούπα το αμύγδαλο, το πικραμύγδαλο, τη ζάχαρη και το μπέϊκιν.
Προσθέτουμε το λεμόνι και τα ασπράδια και τα ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή.
Σε βουτυρωμένο ταψί βάζουμε το ειδικό χωνάκι και τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους τα μπισκότα, και βάζουμε στην κορυφή τους από ένα κομματάκι γλυκό κεράσι ή νεράντζι πράσινο.
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου