Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

κολοκυθοανθοί πεντανόστιμοι

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυριά
Υλικά
25 κολοκυθοανθοί
1 φλυτζ. τσαγιού τρίμματος φέτας
½ φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι
½ φλυτζ. τσαγιού μυτζήθρα ξερή
2 κουτ. σούπας δυόσμο
25 μπαστουνάκια λαδοτύρι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
κουρκούτι: 1½ φλυτζ. αλεύρι, 1 φλυτζ. νερό, 1 αυγό, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, Ελάχιστο αλάτι, πιπέρι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπωλ. Φτιάχνουμε το κουρκούτι. Καθαρίζουμε τους ανθούς από τα πράσινα φύλλα και το εσωτερικό τους κοτσάνι, τους πλένουμε και τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Γεμίζουμε κάθε ανθό με τη γέμιση και τον κλείνουμε καλά. Βουτάμε στο κουρκούτι ένα ένα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.




Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι
25 κολοκυθοανθοί
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ κούπας μαϊντανό
½ κούπας άνηθο
2 καρότα τριμμένα
1 τριμμένο κρεμμύδι
αλάτι πιπέρι
2 κούπες ρύζι καρολίνα
χυμό από ½ λεμόνι
ελαιόλαδο

Βάζουμε τους κολοκυθοανθούς σε μια λεκάνη με κρύο νερό για να ανοίξουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μία λεκάνη. Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς και τους βάζουμε με τη σειρά σε μια φαρδιά κατσαρόλα, αφού τους περιχύσουμε με το λάδι με νερό μέχρι να σκεπαστούν. Βάζουμε ένα πιάτο από πάνω για βάρος για να μη μας ανοίξουν. Τους αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα σε σιγανή φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου