Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016





Ρεβύθια με κρέας
 Υλικά
1½ κιλό ρεβίθια
2½ κιλά κρέας (πρόβατο)
κύμινο
αλάτι
πιπέρι
3 κρεμμύδια

Βρέχουμε τα ρεβύθια για 5-6 ώρες, σε χλιαρό νερό με 2 κουταλιές αλάτι. Πετάμε αυτό το νερό και τρίβουμε τα ρεβύθια με μισή κουταλιά σόδα, τα αφήνουμε 10 λεπτά και μετά τα ξεπλένουμε. Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα καλά. Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας με τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα βράζουμε. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα τα ρεβύθια και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί για 15 λεπτά, μέχρις ότου να μείνουν με λίγο ζουμί. Για να γίνουν νόστιμα το κρέας πρέπει να έχει λίπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου