Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

συνταγές από το Αγγελόκαστρο


ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
700 γραμμάρια φέτα τριμμένη
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
4 - 5 αυγά
1 λίτρο γάλα
2 φύλλα για πίτα, λίγο αλάτι
εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια (να κρατάνε λίγο). Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τα μακαρόνια, το γάλα, το τυρί, το αλάτι και λίγο λάδι. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα.
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί, τοποθετούμε ένα φύλλο και απλώνουμε την γέμιση. Κατόπιν τοποθετούμε το άλλο φύλλο. Ενώνουμε με τα δάχτυλα μας τις άκρες των φύλλων και τα στρίβουμε κυκλικά . Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου σε θερμοκρασία 180C.

Κοτόπιτα (Μπρέκι)
Υλικά
1 κοτόπουλο χωριάτικο,
1 κιλό κρεμμύδια,
σιμιγδάλι χονδρό,
6 αυγά,
αλάτι, πιπέρι,
λάδι για το άλειμμα των
φύλλων.

Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε χονδρό τρίφτη και τα βάζουμε μαζί με το κοτόπουλο και λίγο λάδι για σοτάρισμα. Μόλις έχουν σοταριστεί προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφού βράσει το κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Μέσα στο ζωμό με τα κρεμμύδια ρίχνουμε σιμιγδάλι τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει κρέμα. Όταν κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Στρώνουμε ένα φύλλο και το λαδώνουμε. Ρίχνουμε μέσα τη μισή κρέμα και από πάνω βάζουμε το μισό ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, συνεχίζουμε με την κρέμα και το υπόλοιπο κοτόπουλο. Σκεπάζουμε την πίτα με το άλλο φύλλο και αλείφουμε με λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50΄λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου